söndag 8 juli 2012

En olycka händer alltför lätt

Vi skulle på konfirmation i Helsingborg i lördags, så vi passade på att hälsa på svärfar i Mölle redan på fredagen. Efter en god middag får vi ett glas Talisker. Vi sitter där i godan ro och njuter av den. Då sätter F plötsligt whiskeyn i halsen. Han får ingen luft och far upp från stolen. Han lägger sig på knä och ramlar sedan ihop avsvimmad på golvet. Jag gör Heimlich manöver på honom, får trycka flera gånger innan han börjar andas och vaknar upp.

En sådan lättnad. Gud vet alla tankar som hann fara genom huvudet på mej.

Vi ringer sjukvårdsupplysningen och de säger åt oss att åka in till akuten på en gång. Det blir Helsingborg som är närmast, med taxi eftersom ingen av oss kan köra bil.

Sjuksköterskan tar reda på vad som hänt, kollar blodets syresättning, och pratar med en läkare. Det är ingen fara. Vi kan åka hem igen. Om smärtan i lungorna är kvar på morgonen ska vi komma tillbaka. Vi väljer att sitta kvar en stund på lasarettet, och då hinner smärtan försvinna. Vi åker hem igen och på morgonen känns det inte heller något i lungorna. Skönt! Kvar är bara hostan.

Så det blev konfirmation på lördagseftermiddagen. Lätt skakade var vi fortfarande; jag, F och Fi.

4 kommentarer:

ninja sa...

jösses!

hoppas allt är bra nu här på måndagen! <3


(har du gjort om på bloggen? ny layout? ser hur bra ut som helst =D)


kramar

Ingela sa...

Ja,nu mår han helt bra :)

Bloggen ja. Vill egentligen ha ett eget foto som bakgrund, men jag hittar ingenstans där jag kan lägga in det. Finns bara färdiga mallar :(

kram kram

Miss Manic sa...

Men gud så otäckt!! Tur ändå att det slutade så bra ändå..
Trodde aldrig det kunde slå så illa med dryck, men tur du var snabb där

Kram

Ingela sa...

Ja, det var otäckt... :( Kram