torsdag 19 januari 2012

Socialt umgänge?

Jag förundras över min sons sätt att 'umgås'. Då sitter han framför sin dator och spelar ett spel samtidigt som han skypar med en av sina kompisar. Kompisen spelar samma spel, men de spelar inte online, utan var för sig... Förr kom de i alla fall hem till varandra, och turades om att spela på en dator. Nu är tydligen det viktigaste att få spela så mycket som möjligt. Vad ska det bli av vår ungdom som bara vill sitta framför datorn... ;)

2 kommentarer:

ninja sa...

höhö ja du..

och de små barnen nu ska få sin första dator (åldersanpassad) vid tre fyra år.
fast där på sent åttiotal/tidigt nittiotal när jag var runt sju började jag med dataspel på en IBM 286:a 8-] fast det var rätt ovanligt med dator så tidigt och nu är det en norm att barn ska ha det. och ungdomarna är ufon, om de inte spelar eller är med på alla internetsidor. det är galet.
tror faktiskt att just internet har gjort det 'bekvämt' för mig att vara socialfobiker och inte ta itu med det på samma vis som jag skulle göra utan dator och internet.

kram

KIA sa...

Internetanvändandet är på både gott och ont. Min son är oerhört attraherad av det och har svårt att ta paus. Han lär sig jättemycket på olika sätt, men jag oroas över hans beroende.

Jag personligen har hittat ett forum där jag vågar ge uttryck för mina tankar och känslor - det är oerhört positivt för mig. Det har även hjälpt mig lite med min sociala fobi IRL.