måndag 3 mars 2014

Tyg och garn genom livet

Förr har jag sytt mina egna kläder, mycket som jag också använde flitigt. Senare gav jag upp då jag tyckt att jag sytt för dåligt, att det synts så tydligt att det var hemmagjort. Har sedan bara sytt gardiner och kuddfodral när det behövts.

Jag har lagat och lappat och gjort om. Jag har stickat och virkat. Allt mindre sedan barnen kom dock, men nu är barnen så stora att jag kan börja med gott samvete.

Det är det två år sedan jag hade något handarbete. Mycket tid har passerat utan att jag har skapat något. Kanske därför denna lycka när jag äntligen börjar igen.

2 kommentarer:

Vardag sa...

åh vad glad jag blir av det här inlägget (inte att det dömande satte stopp för ditt skapande men att du har funnit skapandet igen)!

håller på med nya kuddfodral nu, med vit framsida som jag stryker på ett print på. du vet sådana där a4pappar till skrivaren som man sedan kan föra över bilden till bomull. riktigt kul.

tycker bara att det är så synd att det kostar så mycket att sy något från grunden. sydde för ett år sedan en vit långhårad pälsväst med foder och ett fint spänne. kalaset sprang iväg på fyra hundra kronor. huuuh.
jag gillar att chansa när jag syr, komma på något eget mönster och så får det bära eller brista. men vågar nästan aldrig lägga pengar på det (dumsnål kanske hehe)

kram

Ingela sa...

ja, jag har förstått att du jobbar mycket med händerna. Det är härligt!
Jag gillar inte att använda mönster, men ger mig ut på väl hal is ibland med egna idéer. Det är väl därför man inte vill att det ska kosta...