måndag 7 november 2011

Dagbok från NY. Dag 2

Första målet idag är att skaffa biljetter till Broadway så vi sticker direkt till Times Square. Efter en kaffe på Starbucks hittar vi biljettföräljningen där vi inser att de inte öppnar förrän kl. 15. Vi går istället längs 5th Avenue.

Vi fortsätter upp till Rockerfeller center. Vi käkar en pizzaslice på en Italiensk restaurang innan vi vänder. Tar en liten titt på New York Public Library. Det är enormt! Vi vandrar längs 5th Avenue till the Empire State Building och åker upp på 88:e våningen och tittar på utsikten över NY. Fantastiskt! Helt överväldigande!

Tillbaka till Times Square längs med Broadway, där jag och F köar efter biljetter medan E och Fi sätter sig på den stora röda trappan och vilar. Vi får tag på biljetter till kvällens föreställning av musikalen the Phantom of the Opera.

Nu har vi några timmar att ta det lugnt och vila innan föreställningen börjar. Vi sätter oss på en Irländsk pub och äter kvällsmat. Det blev dock inte så vilsamt för ljudvolymen var extremt hög därinne...

Väl på teatern klagar Fi på att han är jättetrött och vill sova. Vi säger åt honom att det inte gör något om han somnar. (Och mycket riktigt somnade han i början av andra akten. ). The Phantom of the Opera var oerhört påkostad och storlagen. En upplevelse!

Klockan är 22.30 när musikalen är slut. Vi får till sist tag i en taxi hem till hotellet. New York känns visserligen inte alls farligt, utan tryggt och vänligt, men vi vill ändå inte åka tunnelbana så sent. Hemma 23.30 och alla slocknar på en gång.

Inga kommentarer: