måndag 7 november 2011

Dagbok från NY. Dag 1

Vi tar tunnelbanan från hotellet i Queens, ner till Manhattans sydspets där vi ska träffa mina föräldrar. I väntan går vi igenom Battery Park där det finns minnesstenar över soldater från WW II. Vi tar färjan över till Staten Island tillsammans med mor och far. Eftersom Frihetsgudinnan är stängd för renovering blir färjeturen vårt sett att se på gudinnan. Från färjan ser vi även Manhattan skyline.

Tillbaka igen på Manhattan promenerar vi längs East River för att titta på Brooklyn Bridge. Vi promenerar vidare längs Wall Street upp till minnesplatsen för World Trade Center. Vi går bara förbi byggarbetsplatsen eftersom ingen utom jag ville köa in för att se minnesplatsen Ground Zero.

Vi går längs gatorna mot Chinatown. Det är mäktigt att gå mellan skyskraporna och alla andra gigantiska byggnader. Vi kommer förbi t.ex. City Hall och City Hall Park.

Vi äter lunch på en kinarestaurang med mycket god mat. Det var vi och kineserna :)

Efter att ha promenerat lite till i Chinatown tröttnar Fi och vi skiljs åt från mina föräldrar. Vi tar tunnelbana upp till Central Park för att gå på American Museum of Natural  History. Vi går från östra till västra sidan av Central Park. På flera ställen i Central Park är det avspärrat pga att trädgrenar har fallit ner. Anledningen är att en snöstorm drog in över östra USA några dagar tidigare. Träden bar fortfarande sina gröna blad, snön la sig på dessa, och det blev för tungt för de stackars grenarna, som knäcktes."A disaster" kallade en amerikan vi pratade med, snöstormen.

American Museum of Natural  History var enormt stort, vi orkade inte äns med hälften. Vi såg afrikanska djur, en film om Big Bang, en jämförelse mellan olika storlekar i universum : från en proton till galaxer, specialutställning med guide om dinosaurier.

Efter det blir det tunnelbanan hem och vi handlar kvällsmaten på en kinesisk mataffär. Vi stupar i säng kl. 21.00.

Inga kommentarer: