fredag 10 augusti 2012

Semester i storstaden- en reseberättelse

Vi tog bilen till Berlin i 5 dagar. Hade köpt en guidebok, men för en gångs skull planerade vi inte resan in i detalj, utan vi tog dagarna lite efter vad vi kände för. Det blev riktigt lyckat, avslappnat och intressant!

Vi var vid Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie med museum, Holocaust memorial, Judiska museet, Naturhistoriska museet, Zoo, akvariet, slottet Charlottenburg.... Vi har promenerat minst en mil varje dag, och så har vi shoppat en del förstås.

Vi bodde riktigt bra, för en gångs skull. Centralt och fräscht hotell med många restauranger runt hörnet i trygga kvarter.

Jag hade fasat för att det skulle bli värmebölja och hett ute, men istället var det perfekt lagom temperatur. 16-25 grader och uppehåll.

Vi körde med GPS vilket fungerade väldigt bra. Vi kom fel ett par gånger, men hittade snabbt rätt igen. Det var mycket trafik, men inte hetsigt som det kan vara i t.ex. Stockholm. På söndagen när vi körde till Berlin blev det tvärstopp på autobahn flera gånger. Vi tappade 1.5 timmar på det. På hemvägen var färjan vid Rostock 1 timme försenad. Annars gick det bra att köra.

Kan inte påstå att det var direkt billigt, utan snarare dyrt som i Sverige. Kanske något billigare tack vare att euron stod lågt.

En resa att minnas och som hela familjen var nöjda med. :)

Inga kommentarer: